lagenheter-karlskrona.se: Lagenhet i Karlskrona

Lagenhet i Karlskrona

Om Karlskrona Karlskrona är en tätort i Blekinge och centralort i Karlskrona kommun samt residensstad för Blekinge län. Karlskrona är belägen på fastlandet, det är en gammel örlogsstad. I vattnet runt Karlskrona finns det många öar och äldre bebyggelse. I 1998 upptogs en del av det äldre bebyggelse på Unescos världsarvslista som en del av Örlogsstaden Karlskrona. Du kan uppleva denna historiska maritima historia på Marinmuseum.

 

Karlskrona näringsliv Karlskrona var sedan staden anlades helt dominerad av Karlskronavarvet som fram till varvskrisen på 1970-talet var stadens största arbetsgivare. I slutet av 1800-talet etablerades flera betydande industrier inom öl, tobak, kläde, hattar, kakel, lampor, gjutgods, läder och porslin. Av dessa återstår nu endast Karlskrona Lampfabrik. Det välkända telekommunikationsföretaget Telenor grundades i Karlskrona i 1991.

 

Karlskrona Geografi Karlskrona ligger precis vid vattnet och har därför haft en stor strategisk position i relation till sjöfarten. Staden är en tidigare örlogsstad. Den centrala delen av staden ligger på Trossö.

 

Värt att se i Karlskrona: – Marinmuseum – HMS Neptun – Blekinge Museum

Länkar om Karlskrona

Karta över Karlskrona Blekinge Museum

Facebook-sida för Hyrsbostäder i Karlskrona

 

Icon CO2 neutral website English transparent.png